Aztekerkulturen og Spanias erobring av Aztekerrike | Langsvar

Utdrag
På 1300-tallet var azteker-folket på vandring i ørkenen, og de hadde vært det lenge, men en dag kom en ørn ned til dem og ledet dem til Mexico-dalen. Der var det allerede 3 store etablerte byer, og mesteparten av dalen var dekket av en innsjø.

Folket slo seg ned på en øy på innsjøen og begynte å utvide med flåter. På flåtene var det mye mer effektivt å dyrke mat, enn på vanlig jord. Så dette var fruktbart. De handlet med byene rundt og etter hvert fikk de kontroll over hele mexico-dalen.

Først hadde de en leder som de bare kalte Taleren, og de fleste menneskene hadde ca. lik status, men etter hvert gikk de over til å gi Taleren keiser-og gudemakt. Og det ble klasseskille, der bare adelen kunne eie noe.

Aztekerne brydde seg ikke med innvesteringer og sparing av store rikdommer, de brukte lang tid på å spare opp stor rikdom, for så å bruke alt på en stor fest. Dette gav anseelse, respekt og status. Når aztekerne utvidet sine landområder brydde de seg ikke med å sette inn folk av sine egne til å styre.

De sendte én person for å passe på a de forskjellige byene betalte skatter. Gull, mat og verdifulle og dyre ting. Jo lenger vekk fra hovedstaden Tenochtitlán, jo mindre mat og mer gull. Deres religion var veldig viktig for dem, og de tok den på alvor

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå