Kven sin kropp er dette | Norsk

Utdrag
3. Eg trur novella har fått denne tittelen fordi den skal stå i lag med eit av temaene for teksta. Ut ifrå mi forståing handlar novella og det å skulle bestemma om sin eigen kropp og helse når andre rundt deg påverkar vala dine. Eg tenkjar at tittelen gjenspeiler tankane til hovudpersonen og korleis ho kan føle det når mora hennar tek val, og til dels bestemmer for ho over hovudet hennar.

4. Eg vil si at forholdet mellom mora og dottera er så som så. Det står at dei eigentleg har eit nokså bra forhald til kvarandre, men det verker litt som om dottera ikkje helt tør å seie noko anna.

Eg forstår det på den måten at mora har nokså mykje makt over ho, og at ho ikkje tør å gjere noko anna enn å gjer som ho får beskjed om.

5. Forfattaren brukar symbolikk som eit verkemiddel, og dette gjer at vi som lesar novella er nøydt til å lesa mellom linjene.

I starten av novella samanliknar forfattaren brystene til jenta med narresmokkar. Det blir aldri sagt rett ut at jenta er gravid, men narresmokkar er ofte noko vi assosierer med babyar og på den måten kan man tenkje seg fram til at jenta er gravid.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå