Al Gores tale | Fredsprismarkeringen | 5 i karakter

Innledning
Al Gore er en amerikansk politiker, lærer, forretningsmann og miljøaktivist. Gore var den 45. visepresidenten i USA under president Bill Clinton fra 1993 til 2001.

Al Gore sammen med FNs klimapanel ble tildelt Nobels fredspris i 2007 for innsatsen for å spre kunnskap om klimaendringen og legge grunnlaget for tiltaker som er nødvendige for å motvirke slike endringer som har påvirket verden. (Store norske leksikon. 2012)

Etter Gore ble tildelt prisen ga han en tale om hvordan vi er i en global klimakrise og hvordan vi alle bør gjøre noe.

Utdrag
Gore bruker også kairos gjennom talen sin og en av de mest virkningsfulle er i begynnelsen av talen, hvor han sier "Vi må handle."

og håper at han kan bruke sine ord til å kommunisere dette budskapet. Dette viser mottagerne at dette er rett tid og sted for å handle, som er Kairos.

Han fortsetter talen sin ved å bruke etos og patos «... altfor mange av verdens ledere som i dag fortsatt kan beskrives med de ordene Winston Churchill benyttet da han snakket om dem som overså den trusselen Adolf Hitler utgjorde ...»

Gore gir seg selv autoritet ved å sammenligne sitt arbeid med en høyt respektert mann Winston Churchill, som overvant en krisesituasjon, også kjent som andre verdenskrig.

I dette scenariet er han Churchill som er beundret og sett opp til, og verdens ledere til «ignorant» mennesker som ikke trodde på en gyldig trussel.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå