1/364 | Skriveøkt 4. Mai | Norsk

Innledning
Når en dag starter og hva vi gjør ut av den, er det bare hvert enkelt menneske som kan si noe om. En persons dag kan være helt motsatt i forhold til en annen person sin dag, og alt som skjer denne dagen kan bare denne ene personen gjøre noe med.

En dag kan bestå av fortid og fremtid. Man kan leve i øyeblikket eller man kan leve i alle andre dager. I diktene ”Frysebokser” av Cecilie Løveid, og ”Når begynner en dag” av Øyvind Berg tar de for seg disse spørsmålene om hva en dag er, når en dag er, og hva som gjør en dag til en dag, på veldig forskjellige måter.

Utdrag
Diktet ”Frysebokser”, skrevet av Cecilie Løveid er gitt ut i diktsamlingen Svartere bunader i 2010, og tar for seg temaet om dager og hvor lett vi mennesker klarer å legge en dag fra oss, så fort dagen er ferdig. Diktet består av to vers, med syv verselinjer i det første og en verselinje i det andre.

Løveid bruker , i diktet, frysebokser som en metafor for hvordan vi mennesker oppbevarer dagene vi har opplevd. /som jeg stabler i kartongene//jeg aldri mer skal åpne/. Her mener Løveid at når vi går å legger oss, og avslutter den dagen vi akkurat har opplevd så velger vi å legge fra oss dagen oppi en kartong.

En kartong som vi kanskje lar være åpen i noen dager slik at vi får sett tilbake på det vi la i den en liten stund, men etterhvert når denne kartongen er full vil vi stable vekk de dagene vi har opplevd, og vi vil aldri bry oss nok til å lete i kartongene for å hente opp denne dagen igjen.

Diktet er ikke skrevet på noen spesiell form eller med noen rytme, og det er heller ingen tegnsetting i diktet, og man kan tenke seg at Løveid har skrevet diktet som om det skulle være en type tankestrøm.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå