Tilhørighet i samfunnet | Norsk

Innledning
På slutten av 1800-tallet kommer det frem noe helt nytt i litteraturen. Poetene rundt om i Europa begynte å skrive dikt som skilte seg svært ut fra alle andre tidligere perioder i litteraturen.

Poetene eksperimenterte med rim og rytme, det ble ofte skrevet om det moderne livet i storbyene. Denne perioden kalles modernismen og er en periode med mange ulike grener, perioden strekker seg fra slutten av 1800-tallet frem til den dag i dag.

En av modernismens viktigste temaer er fremmedfølelsen, denne følelsen går ut på å ikke føle seg hjemme i verden. Det er flere tekster fra modernismens periode som setter lys på denne følelsen av hjemløshet i verden.

I denne oppgaven skal jeg reflektere hva som gjør at man føler tilhørighet i samfunnet og bruke tre ulike tekster for å besvare oppgaven. Hva skal til for at man føler tilhørighet?

Utdrag
Diktet «Midt i byen» skrevet av Rudolf Nilsen i 1929 handler om en mann som bor midt i byen og som beskriver hvor vidunderlig det er å føle tilhørighet.

I første avsnitt får vi vite at mannen hadde over lang tid ikke hatt noe glede i livet, dette blir beskrevet med setningen «Lenge, altfor lenge var mitt hjerte uten sang», men som endret seg drastisk da han flyttet midt i byen, nå føler han en sterk tilhørighet i samfunnet med alle forskjellige lyder han hører i løpet av en dag

---

Utdraget fra «Brorskap og enhet» skrevet av Leo Ajkic i 2019 handler om oppveksten hans i Norge og hvordan følelsen av tilhørighet har hatt en stor rolle for han som innvandrer. I første avsnitt kommer vi rett inn i handlingen, in medias res.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå