Surhetsgrad i hushodninsprodukt | Rapport naturfag

Innledning
Hensikten med forsøket var å se hvor sure nøytrale eller basiske stoff/husholdningsprodukt er. Så da må vi sjekke pH på de forskjellige stoffene med pH-papir. Hensikten med forsøket var også å lære å bruke pH-papir å se hva pH-en var ved å bruke fargen på papiret etter at du har hatt den i stoffet, og fargene på pH-papir boksen. Hensikten var også å se hvor stor forskjell phmessig fra stoff til stoff det kunne være.

Utdrag
Hypotese:

• Sitron: jeg tror sitronsaften kommer til å være ganske sur, for nå man smaken på en sitron så er den veldig sur (det synes i hvert fall jeg, men dette kan vær forskjellig fra person til person).
• Eddik: jeg tror eddik kommer til å være ganske surt fordi vi fikk vite at det kan være lurt å ta eddik på et vepsestikk siden vepsestikk er baskisk og eddik er surt.
• Cola: jeg tror cola er surt ganske så surt fordi andre brus er sure og cola tirrer også ganske mye på tennene.
• Kulturmelk: jeg tror kulturmelk er surt fordi yoghurt er surt og yoghurt laget av mye av det samme som kulturmelk.
• Appelsinjuice: jeg tror appelsinjuice er sur fordi appelsin er ganske surt og det er en sitrusfrukt og alle sitrusfrukter er sure.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå