Sju dagar i August | Analyse | Brit Bildøen

Innledning
En nynorsk roman med indirekte skildringer av livet åtte år etter å ha mistet et barn, publisert av samlaget i Oslo. Sofie fikk datteren, Marie, brutalt revet fra hennes armer 22.juli – Utøya.

Åtte år er gått siden tragedien, det er år 2019 og Sofie er avdelingsleder på Munchmuseet. Hun er gift med Otto. Begge har vært gift en gang før og begge hadde hvert deres barn fra deres tidligere ekteskap, men nå var det kun Otto som hadde – hans sønn Peter.

Selv om Peter er ganske distansert fra Otto, så er han hvert fall der – hel og i livet.

Utdrag
Handlingen foregår over et tidsrom på syv dager i August måned– slik som tittelen til romanen tilsier. Og Sør-Norge blir i løpet av disse syv dagene rammet av en kraftig storm, unormalt for Norge til å være.

Mennesker og bygninger blir skadet av oversvømmelser og ras. Det er flom i gatene, parken hvor familier tilbragte tid er fullstendig under vann og veiene er stengt.

Et ekstremt uvær forårsaket av menneskelig ignoranse. Klimaet som illustrerer stemningen i romanen illustrerer også den mentale tilstanden til Sofie. Den mørke og kalde tankegangen, kapret av kaos og full av sorg.

Utfordringer dukker opp og følelser blomstrer i takt med vinden som blåser og regnet som treffer bakken. Hvordan hun balanserer på en skjør undergrunn mellom dødslengsel og savn på den ene siden, og energi og engasjement på den andre.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå