Novelleanalyse Kamerat måne | 5 i karakter

Innledning
Kamerat måne av Frode Grytten er en novelle fra novelleromanen “Bikubesong” som ble gitt ut i år 1999. Grytten vokste opp i Odda, som er en by på Vestlandet og liger innerst i Sørfjorden i Hardanger.

De fleste novellene i Bikubesong, tar plass i Odda og det gjelder også en Bikubesong. Frode er en slags litterær “altmuligmann” og har blant annet vunnet Brageprisen for litteratur for voksne.

Frode bruker mye musikk i Bikubesong for å beskrive personer, fordi da han vokste opp var musikk en viktig del av livet hans. de litterære personene hans er ofte folk som undertrykker mye følelser, og er ofte skildra stramt, enkelt og usentimentale (Frode Grytten SNL).

Innholdsfortegnelse
Innledning
Handling, tema
Komposisjon
- Konflikt
- Vendepunkt og høydepunkt
- Kronologi
- Tilbakeblikk
Hvordan blir det fortalt
- Synsvinkel
- Språklige virkemidler
Oppsumering
Kildeføring

Utdrag
Vendepunktet er når Galne Finn får panikk oppe på rådhuset og løper mot kanten av taket. All oppmerksomhet var rettet mot han, og Gagarin som vanligvis hadde full kontroll over han, klarte ikke roe han ned eller få han vekk fra kanten.

Han hadde aldri sett broren hans slik. Her går tiden sakte, Finn lar ingen komme nærme, og spenningskurven topper. Heldigvis klarer Betty og holde et kaldt hode, og får snakket Finn bort til trygghet.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå