Motiv, tema og budskap i romanen Blå

Innledning
Blå er en roman skrevet av forfatteren Maja Lunde i 2017. Boka er oppfølgeren til suksessen «Bienes historie» som kom ut i 2015. Romanen Blå forteller to historier parallelt.

I boka får man vite om 70 år gamle Signe som reiser tilbake til hjembygda, for å så seile alene til Frankrike for å konfrontere Magnus, en mann hun en gang elsket.

Historien om Signe skjer i 2017, mens parallelt får vi vite historien til David, i 2041. I 2041 er verden i en tørkeperiode, og hele Sør-Europa er blitt til en ørken. David er en fransk, ung tobarnsfar på flukt.

Landsbyen hans ble rammet av en brann, og under flukten mistet han samboeren og sitt yngste, nyfødte barn. Livet til David og datteren i flyktningeleiren endres da de finner en forlatt seilbåt.

Innholdsfortegnelse
-Innledning
-Motiv
-Tema
-Budskap

Utdrag
I historien om David ser vi en uerfaren far prøve og komme seg over flere utfordringer med datteren sin. Her ser vi hvordan han alltid prøver og holde håpet oppe for at kjæresten og sitt andre barn kommer til rette i flyktningeleiren.

Dette blir vanskeligere for hver dag som går, og håpet blir mindre. Vi ser også hvordan har sliten med og holde seg voksen, for eksempel da det bryter ut i en slåsskamp i leiren, og David sliter med og holde seg utenfor den.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå