Morgendagens helter – langsvarsoppgaevs

Innledning
Kaffe om morgen er et nødvendig behov for en stor del av befolkningen. Den travle hverdagen går utover nattesøvnen, og mange lengter etter energi for den kommende dagen. Kaffebønnenes prosess for å bli til kaffe vi kjøper i butikken er lang og tidskrevende.

Nespresso reklamerer for sin kaffe i en annonse som ble trykket i A- magasinet i 2017, der de viser frem sitt arbeid for bedring av kvaliteten på både kaffebønnene og bøndene. Formålet med teksten er å vise frem sitt produkt som et bedre og mer miljøvennlig valg av kunden, og dermed øke salget av varen.

Utdrag
Forfatteren av annonsen virker troverdig, i den forstand at teksten inneholder et intervju med en bonde fra det arbeidet de presenterer. Dette tilsier at firmaet bryr seg om sine arbeidere til den grad
at de ønsker å høre deres ord og historier. I tillegg til teksten er bonden selv avbildet, som gjør at leseren kan sette et ansikt på den Colombianske kaffebonden, og det kan virke ekte for leseren i større grad.

Teksten bruker Nespresso sitt navn i mindre grad, som fører til at leseren ikke fokuserer på at annonsen er en reklame, og kan da se på teksten som mer opplysende. Ved bruk av faktaopplysninger om vann, som omfatter både statistikk og opplysninger om forurensing som forsterker forfatterens troverdighet, og gjør at leseren er mer opplyst.

«Anlegget sparer rundt 60 prosent av mengden vann som bøndene tidligere brukte»., viser til at forfatteren bruker statistikk, samt årstall om når møllen ble åpnet og når programmet for møllene startet. Dette gjør at forfatteren virker tydelig og opplysende på leseren, som også kan vekke interesse. Det eneste man kan sette spørsmål er kildebruken til forfatteren, ettersom det ikke er oppgitt og kan føre til kildekritikk.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå