Minnesmerker over historiske helter | 5 i karakter

Innledning
I de fleste byer og bygder i Norge finner vi minnesmerker etter personer som samtida så opp til. Det kan være statuer eller minnesteiner, eller det kan være at bestemte byggverk

gater eller plasser som bærer personens navn. I denne oppgaven skal du gjøre deg kjent med viktige historiske personer i eget lokalmiljø.

Innholdsfortegnelse
1. Lag en liste på personer som er blitt hedret med minnesmerker på hjemstedet ditt.
2. Finn informasjon om hvem personene var, og hva grunnen kan være til at de ble hedret på denne måten.
3. Hvem av disse personene synes du fortjener denne hederen mest? Begrunn svaret.
4. Hvordan og hvor fant du informasjonen? Hva slags kildetyper brukte du?

Utdrag
Ninavarden er en varde bygget på platåfjellet til minne om Nina Jeanette Olaussen. Nina var 22 år i 1955, da hun besøkte Svalbard for første gang.

Hun hadde lenge drømt om å besøke Svalbard, og da hun hadde en venninne som jobbet der, passet det utmerket å besøke henne. Derfor valgte hun og en annen venninne, Hilde, og besøkte Svalbard vinteren 30. mars 1955.

Nina var turninstruktør og var veldig glad i å gå på tur. Så en dag da venninnen hun besøkte på Svalbard var å jobbet, dro hun og Hilde på fjelltur til Platåfjellet.

På grunn av dårlig kommunikasjoner, hadde ikke Nina fått beskjed om at de måtte/skulle ha med våpen opp til toppen. Dette viste seg ikke å være så lurt da de møtte på en isbjørn.

Da de kom opp var det dårlig sikt. Derfor trodde hun at hun så et reinsdyr i det fjerne. Da det var for sent skjønte Nina og Hilde at det var en isbjørnunge og ikke et reinsdyr.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå