Innholdsfortegnelse
Lysbilde 1 Kort fakta
Lysbilde 2 Iran
bilde 4 Samfunnsansvar
Økonomisk
Miljømessig
Sosiale og etiske

Utdrag
Lysbilde 1 Kort fakta
Equinor er et norsk olje og gass selskap som ble etablert i 1972. De har gikk tidligere under navnet Statoil frem til 2018.

Hovedkontoret ligger i Stavanger mens den internasjonale basen styres fra Fornebu, de arbeider i 36 forskjellige land og har totalt rundt 30 000 ansatte.

Det er det desertert mest verdifulle selskapet vi har i Norge og er blant de 500 største selskapene uansett bransje i verden.

Lysbilde 2 Iran
Equnior eier og styrer flere store baser i utlandet. En av de mest kjente sakene er Korrupsjonssaken i Iran også kjent som Horton-saken.

Da selskapet brukte korrupsjon i et forsøk på å skaffe seg store oljekontrakter i Iran.

De gjorde dette ved å kjøpe tjenester i Horton Investments eid av Mehdi Rafasjani sønn av tidligere president i Iran selskapet fikk 15.2 milliarder dollar for å påvirke viktige politiske represtanter i Iran for å få sikret seg oljekontrakten til Statoil.

Saken ble avdekket av dagens næringsliv i 2003. Angola-saken er en annen stor sak som selskapet har blitt anklaget for der de donerte 420 milioner kroner til et forskingssenter i Angola for å få oljelisenser av landets myndigheter.

Senteret har aldri blitt bygget, mange har i ettertid satt spørsmåltegn hvor pengene er blitt av. I tillegg har selskapet vært dømt og hatt lignende saker i både Sverige og Libya

Lysbilde 3 Strategiplan
I Equnior strategiplan ønsker de å gjøre bedriften til en mer sikker og trygg arbeidsplass for deres ansatte.

De ønsker også å ha et større fokus på klima i årene som kommer. De forplikter seg redusere utslipp fra produksjon av olje og gass.

De vil investere i ny teknologi for å skape og bygge nye lavkarbonmarkeder, verdikjeder og næringer. De ønsker at selskapet skal være et klimanøytralt energiselskap innen 2050

bilde 4 Samfunnsansvar

Økonomisk
Om morgendagens helter og støtte fra Equinor (https://morgendagenshelter.no)