Fluenes Herre | Podcast Manus | Oppgave

Innledning
“Fluenes Herre” var debutromanen til en kjent engelsk forfatter, som levde fra 1911 til 1993. Den har vunnet nobelpris og er en stor klassiker.

William Golding skrev romaner som både var realistiske, og lette å lese. I tillegg skrev han om dype, abstrakte ting som kan sette folks evne til refleksjon på prøve.

“Fluenes herre” ble utgitt for første gang i 1954. Boka er en allegorisk ideroman som handler om kampen mellom det gode og det onde i menneskesinnet. Vi møter temaer som sjalusi, drap, sjalusi, ondskap og hat.

Utdrag
Jack representerer ondskapen i boka med sitt mørke hår, mørke øyenbryn og sjefete, tyranniske holdning. Her ser vi en tydelig til Ralph.

Når Ralph velges som leder, er Jack misunnelig og ser straks seg selv som nestleder. De rivaliserer igjennom hele boken, selv om de først og fremst er i samme gruppe.

Han blir leder for jegerne, forhenværende korgutter, som han også en gang har ledet. Navnet hans betyr “han som tar over.” Når han bryter ut fra Ralphs styremåte og danner sin egen gruppe, blir jegerne som en slags ss-soldater som herjer og slåss for ham.

Jack har en kniv, som symboliserer ufornuft, villskap og barbari. Dette står i kontrast til konkylien, som ligger sentralt hos Ralph, konkylien er et symbol for demokrati. Jack skaffer tilhørerne sine ved først å ta over makten og så skremme undersåttene til å bli.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå