Langt til kjærlighet | Norsk

Innledning
”Dagane” er et dikt skrevet av Odd Nordstoga og den tar for seg kjærlighet og jakten etter å finne tilbake til sin livs kjærlighet. Diktet er originalt en sang på albumet Heim til mor(2006) men den kan her bli sett på som et dikt.

Innholdsfortegnelse
KORTSVARSOPPGAVE:
Langt til kjærlighet


LANGSVARSOPPGAVE:
OPPGAVE 2
Ekte kjærlighet; ingen fasit

Utdrag
Det er tydelig at Nordstoga skriver om en sin forlovede som har reist i fra han, kanskje på grunn av dårlig kommunikasjon i forholdet, som kan føre til uvisshet og redsel. Eksempler på dette er; /Så gav eg deg ein ring, ja det var lettvint gjort./ så luska og den dagen stille bort./

Her kan vi tolke det som om at personen i diktet har fridd til sin kjæreste, men at lykken som oppstod den dagen ikke er en lykke som fulgte de videre.

Et virkemiddel Nordstoga bruker i diktet er gjentagelse. To ord som blir gjentatt en del i diktet er ”så langt”, noe som gjør at leseren får en forståelse om at det er langt mellom disse to personene, kanskje ikke bare fysisk men også psykisk. Det kan også bli tolket som om at denne personen diktet handler om er villig til å gå langt for å rette opp i de feilene som har skjedd.

Diktet omhandler temaet kjærlighet og det kan trekkes tråder til mindre temaer slik som kjærlighet man må jobbe for, eller uviss kjærlighet. Nordstoga bruker gjentagelse som et virkemiddel i diktet, for å få leseren til å føle en avstand mellom disse to personene, noe som gjør at diktet virker mer virkelig for leseren siden vi trekkes mer inn i det.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå