Hvilke muligheter og begrensninger er det i et demokrati

Innledning
Et demokrati er en styreform der folket har en direkte eller indirekte innflytelse på hva slags beslutninger som taes. Folket får lov til å være med på å styre landet med sin rett til å velge.

Demokrati også kalt et folkestyre. Norge er et demokratisk land. Det finnes også flere styreformer som diktatur, monarki, anarik og republikk1.

Oppgaven som skal besvares i denne fagartikkelen er en åpen skriveoppgave der vi skal skrive en fagartikkel om temaene; demokrati, politikk og medborgerskap, et ganske stort tema.

Derfor har jeg valgt å begrense meg innenfor oppgaven ved å skrive om ulike muligheter og begrensninger det kan være innenfor et demokrati.

Utdrag
For det finnes nemlig også begrensninger med et demokrati. Ytringsfriheten blir ikke alltid brukt til å fremme gode ideer og meninger og kan også fremme negative ytringer som skaper konsekvenser.

Som eksempel kan vi ta hendelsene til gruppen SIAN4. Når SIAN benytter seg av ytringsfriheten og forteller sin mening om f.eks at islamske mennesker skal komme seg ut av Norge, hender det at den de som ikke støtter meningen deres bli sint.

Dette skaper stor uro i befolkningen. Demonstrasjonene deres har flere ganger endt opp med vold, steinkasting og at politiet må være tilstede for beskyttelse.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå