Hijab debatten | Oppgave

Innledning
I media i dag dukker det stadig opp debatter som omhandler kultur, rasisme og kulturelle variasjoner.

Et aktuelt tema i dag er den såkalte hijab debatten. Hva er det som gjør at et helt vanlig hodeplagg, et tøystykke, skaper så mye debatt?

Denne saken var for noen uker tilbake oppe i retten. Her var det frisør Merete Hodne som nektet hijabkledde Malika Bayan adgang til salongen sin.

Utdrag
Når vi snakker om debattens side om hijab i barneskolen, mener mange politikere at barn i denne alderen er for unge til å kunne bestemme selv om de har lyst til å bruke hijab eller ikke.

Det blir også snakk om at hodeplagget seksualiserer barna når de er i en så ung alder (aftenposten.no 2015). Er det tvang av familien hjemme, eller går barna med det fordi de selv ønsker det?

Hvis vi skal innføre hijabforbud i Norges barneskoler – burde jo dette inkludere alle religiøse plagg, og ikke bare hijaben. Da blir det ikke religiøs likestilling; muslimene, som er en én folkegruppe, får fratatt en religiøs verdi de har i sin religion.

Frp er at av partiene som er for å innføre forbud mot hijaben i barneskolen (vg.no 2009 ). Per Sandberg mener at det er undertrykkende hvis småjenter skal bli tredd på en hijab og at dette kun burde være et valg for voksne kvinner.

Man kan undre seg hvorfor det egentlig er så mye provokasjon. Vi har religionsfrihet i Norge, men det er fortsatt lov til å mene at hijaben for eksempel skjuler en farlig politisk agenda eller at det er kvinneundertrykkende.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå