Gutten i den stripete pyjamasen | Analyse

Innledning
Boken «Gutten i den stripete pyjamasen» (John Boyne, 5. januar 2006), er en bok som handler om hvordan 2 gutter har det under 2. verdenskrig. Bruno er hovedpersonen og han vokser opp i en tysk Nazi familie som blir kjent med Samuel som er en fange i en konsentrasjonsleir ved siden av.

Temaet passer godt med problemstillingen «Hvordan hadde barn det under 2.verdenskrig», ved temaet i boken handler om det.

Utdrag
I boken «Gutten i den stripete pyjamasen», møter vi en 9 år gammel gutt som heter Bruno.

Han vokser opp i en Nazi familie, hvor faren har en veldig høy rank og får et oppdrag om å lede en konsentrasjonsleir i Polen. De flyttet fra et fint hus i Berlin, til et mindre hus i Polen ved siden av konsentrasjonsleiren «Alt-Trist».

Bruno kjeder seg i det nye huset, og ser langt bort på en slags går i vinduet, at det er menn som går i stripete pyjamaser. Bruno spør søsteren sin om hun vet hva slags sted det er, og hvem disse menneskene er, men hun vet ikke.

Bruno kjeder seg i sitt nye hjem, og moren har klart og tydelig sagt ifra at han ikke kan nærme seg gjerdet hvor leieren er. En dag så bestemmer Bruno seg for at han skal dra på en liten oppdagelsesreise, hvor han går langs gjerdet på leieren og møter på en gutt som heter Samuel.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå