Fridtjof Nansen | Presentasjon av historisk person

Innledning
Tenk deg; 45 kuldegrader, vinden pisker deg i ansiktet og du vasser i dyp iskald snø som du må kjempe deg i gjennom. Bak deg drar du en kjelke på over 100 kilo som gjør hvert skritt dobbelt så tung.

Du begynner å gå tom for mat og drikke og du vet at det er ingen rundt som kan hjelpe deg. Om du får problemer og ikke kommer deg videre vil du aldri bli funnet. Å snu er ikke aktuelt og målet er stort, nemlig å krysse Grønlandsisen.

Tilbake i 1888 var det få i verden som våget å sette ut på reiser med livet som innsats. Nordmannen Fridtjof Nansen fra Aker i Oslo var en av de få. Sammen med 5 andre, satte han ut på ferden over Grønlandsisen.

Det ble en suksess, en heroisk bragd og sammen satt de lille Norge på verdenskartet. Fridtjof Nansen ble et nasjonalt ikon som bidro til at polarnasjonen Norge ble født.

Men spørsmålet er; hvordan og hvorfor ble Nansen et så stort ikon. Var det den gang nok å gå en lengre skitur for automatisk å bli regnet som en helt? Og hva gjorde at en skitur over Grønlandsisen skulle fange en hel nasjon?

Dette jeg skal ta for meg i min presentasjon i dag:

Hva som gjorde at Fritjof Nansen i dag regnes som en av våre absolutt største nasjonalhelter?

Problemdefinisjon
Hva som gjorde at Fritjof Nansen i dag regnes som en av våre absolutt største nasjonalhelter?

Utdrag
Det ble til å begynne med drømmen og Fridtjof fikk seg jobb ved Bergen museum. Samtidig studerte han sjødyr, og havstrømmene langs norskekysten.

Hans hovedfokus under studiene var nerveforskning, og han studerte, blant annet nervesystemet til parasitter kalt myzostomida, og slimålens nervesystem.

Disse studiene gjorde han til en internasjonalt kjent forsker innenfor zoologi. Årene gikk men etterhvert ble lengselen for stor. Han måtte komme seg ut på ishavet. Arktis kalte på han som aldri før. Men han ville ikke bare tilbake.

Han ville gjøre noe stort, utføre en bragd, bryte en barriere Han var interessert i den store Grønlandsisen og kom med teorien om det burde være mulig å komme seg inn til land og gå over isen til fots.

Alt av utstyr kunne han dra bak seg på en slede. En svensk polfarer hadde tidligere lyktes med å komme i land, noe som inspirerte Nansen til å forsøke.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå