Filmanalyse – American History X | Norsk

Innledning
«American Hitory X» er en film skrevet av David McKenna og regissør Tony Kaye. Filmen ble gitt ut i 1998 og er basert McKennas oppvekst i San Diego.

Filmen handler om to brødre som blir en del av «Hvit makt» og en nynazist gruppe i Miami. Filmen gir oss et innblikk i brødrenes liv og hverdag, hvor de er på vei ut i voldelige miljøer.

Utdrag
Filmen starter ved at Derek blir pågrepet av Politiet etter en grov hendelse med to afroamerikanere.

Disse afroamerikaner prøvde å stjele bilen til Derek som han hadde arvet etter faren sin. Derek endte med å brutalt henrette disse to personen med en pistol. Etter denne brutale hendelsen bytter filmen på å hoppe frem og tilbake til nå tid.

Danny får etter hvert en oppgave om å skrive en stil om broren sin Derek. Denne oppgave er selve fundamentet i filmen og hendelsene er ofte basert på denne stilen.

Hvis han ikke leverer stilen dagen etterpå, blir han kastet ut av skolen sin og får ingen utdanning.

Under sin soningstid i fengselet, blir Derek kjent med en afroamerikaner, som etter hvert klarer å påvirke han om å skifte synspunkter om det ny-nazistiske –miljøet og -synet.

Danny følger brorens fotspor og blir en strategisk brikke i det ny-nazistiske miljøet. Derek klarer til slutt å overbevise han om at dette ikke var riktig vei å gå. Det som skulle være en fin slutt, blir brått snutt på hodet da en afroamerikaner velger å henrette Danny med en revolver.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå