Fagartikkel: Arbeidsledighet | Samfunnsfag

Innledning
Arbeidsledighet kan ha store konsekvenser for samfunnet. Det å jobbe er viktig for å få et samfunn til å gå rundt og det er viktig at så mange som mulig har en jobb de kan gå til.

Utdrag
Arbeidsledighet kan ha store konsekvenser for samfunnet fordi vi da mangler folk i arbeid. Ved at folk ikke er i arbeid er det mange som står uten jobb som må få penger fra staten noe som er betalt av skatt. Disse pengene er det de som jobber som tjener.

Dette kan føles urettferdig for de som jobber, selv om de fleste som er arbeidsledige mest sannsynlig ikke har lyst til å være arbeidsløse, men ikke får jobb på grunn av etterspørsel. De som er arbeidsløse kan jo også føle at det er urettferdig at de andre får lov til å jobbe og ha en god inntekt.

Selv om det finnes ulike typer arbeidsledighet og det er noen av dem myndigheten kan hjelpe til å fikse ved å starte på store byggeprosjekter som gjør at flere kommer i jobb både ved tegning, bygging og produksjon av materialene.

Er det mange som står uten jobb med grunnen det ikke er like lett å fikse som for eksempel sesongen at vi ikke trenger så mange til å brøyte veiene på sommeren og så mange til å vedlikeholde vannparker på vinteren. Du har også de hvor folk ikke har høy nok utdanning til å kvalifisere seg til jobben. (Delta, u.d)

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå