Bølgene opplevelse & alder er bare tall | Norsk oppgave

Innholdsfortegnelse
Del A
- Bølgene opplevelse
Del B
- Alder er bare tall

Utdrag
Teksten «Uæææ, ta bort paraplyane» er skrevet av Ingelin Røsseland. Det er et essay og ble gitt ut i debattboken «sånn er det bare» i 2013. I denne essayen bruker Røsseland livets erfaring for å fremme et budskap, ved bruk av de forskjellige apellformene.

I denne essayen kommer de retoriske apellformene tydelig frem for å underbygge argumentene sine. Teksten er troverdig dersom Røssland beskriver hennes opplevelser under de forskjellige landene hun har bodd i.

---

I denne analysen skal jeg ta for meg novellen «Hun gråter ikke». Novellen er skrevet av Naja Marie Aidt og ble utgitt i 2006 som en del av novellesamlingen Bavian.

Tre og et halvt år gammel Anika er med på en tur med faren sin for å besøke besteforeldrene sinne. Under denne reisen blir vi kjent med Anikas følelser og tankegang.

Vi ser at forfatteren bruker patos som er en av appelformene i retorikken. Patos vekker følelser hos publikum, og dette kan vekke følelser hos publikum som for eksempel at hun gråter.

I denne novellen blir vi kjent med Anika, en tre og et halvt år gammel jente. Anika skal være med faren sin på en reise, mens mor og lillesøster er hjemme.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå