Årsakene til europeernes ekspansjon på 1400- og 1500-tallet

Innledning
Definisjonen av Europa er at det er kontinentet mellom Asia og Atlanterhavet: Ural-fjellene & Ural (elv) er generelt sett på som den østligste grensen. Det er det sjette største kontinentet
og strekker seg vestover fra Dardanellene, Svartehavet, og Ural-fjellene. Det er teknisk sett en enorm halvøy av den euroasiatiske landmassen.

Utdrag
Midt oppe i naturkatastrofer og politiske og religiøse kriser på 1300- tallet innledet kongerikene England og Frankrike en strid som skulle vare over hundre år, med apokalyptiske virkninger for både folket og den franske landsbygda. Hundreårskrigen påvirket både militærteknologien og styringsstrukturen til de krigførende partene.

Infanteriet som var væpnet med buer, spyd eller skytevåpen, ble nødvendig for krigføringen.

En ny form for krigføring ble utviklet, utmattelseskrig, som viste seg å være effektiv og ble brukt i fremtidige kamper.

Etter et århundre med krig i Vest-Europa skjønte europeerne at man måtte til andre verdensdeler for å jakte etter rikdom og ekspansjon. Bedre navigasjonsteknikk og bedre kunnskap om vindforholdene gjorde det mulig for europeiske oppdagelsesreisende å beherske verdenshavene. Et av de mest ødeleggende resultatene var europeernes erobring av den såkalte nye verden.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå