Vil du ha meg? (Sandra) & Jonas (22) er en langer | Analyse

Innholdsfortegnelse
Del A
Vil du ha meg? (Sandra)
Del B Oppgave 1
Jonas (22) er en langer

Utdrag
Annonsen viser et bilde av Jonas som er 22 år gammel, bildet er ligner et bilde som politiet tar når du har gjort noe ulovlig. På bildet står det med stor skrift «Jonas (22) er en langer», og med litt mindre skrift rett under står det «å kjøpe alkohol til mindreårige venner er å lange». Budskapet med den teksten er å få tydelig fram at kjøp av alkohol til mindreårige er ulovlig.

Under bildet står det med liten skrift «langing er ulovlig og setter mindreårig ungdom i fare. To av tre ungdommer opplever ubehagelige situasjoner i forbindelse med alkohol.

Hjelp oss i Vinmonopolet – si nei til å kjøpe alkohol til mindreårige venner og søsken». Langing betyr å selge noe også selge det videre, i denne sammenhengen er det å kjøpe alkohol og selge det videre.

I denne annonsen har Vinmonopolet valgt å lage en helt annen type reklame enn det man tradisjonelt forbinder med Vinmonopolet.

Vinmonopolet har valgt å bruke et bilde du normalt forbinder med et portrettbilde du tar hos politiet, dette er for å skape en type frykt blant seerne om at kjøp av alkohol til mindreårige kan straffes.

Når annonsen vekker denne følelsen skaper det en type overbevisning om at de ikke bør gjøre det.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå