Vikingtiden | Oppgave | 5 i karakter

Innledning
1.
Angrepet på klostret Lindisfarne i Nord-England i år 793 regnes som starten på vikingtiden ifølge skriftlige kildene vi har.
Befolkningen fra vikingtiden var for det meste bønder, håndverkere og fiskere.

Det var også høvdinger og småkonger som hadde ansvar og styrte det meste og livet militær beskyttelse mot trusler. Vikingene var blitt trent som barn, så de var veldig flinke til å håndtere våpen og svømme osv. og var ikke redd for å dø når de var i krig.

På slutten av 700-tallet oppstod det befolkningsvekst og jodmangel for de beste jordene var tatt og dette førte til at vikingene gikk på tokt for å rett å slett finne mer ressurser til samfunnet sitt og lette etter mer jord og mer makt. Vikingene likte også å drive med handel samtidig som plyndre.

Utdrag
2.
Det emne jeg har valgt er Svartedauden. Svartedauden var en pest som også gikk under navnet sorte døden, dette var en pest som rammet Europa og store deler av Asia 1346 til 1353.

Svartedauden kom til Norge høsten 1349 via et handelsskip. Pesten opprinnelse var i Asia og grunnen til at den ble spredd til Europa var handel.

Pesten sammen med handelsskipene ble dratt til Europa. Selve pesten var en bakteriell infeksjonssykdom.

Dødelighetsnivå til denne pesten var høy, så når den kom til Norge døde nesten 1/3 av befolkningen til Norge og omtrent 50% til 60% av befolkningen i Europa, men ingen vet nøyaktig hvor mange som ble tatt av denne pesten.

Norge var et land som slet mye få nok mat og jordbrukstiden var tøff, så de klarte ikke å unytte jorden slik at mat var noe det var lite av og folk døde flest av sult.

Folk fikk ikke jobb for alt arbeid var tatt og hadde ikke mulighet til å forsørge familien, så de døde av sult. For før denne pesten kom var det dramatisk økning på befolkningsveksten som førte til alle ikke fikk nok mat.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå