Innledning
Jeg har lyst til å ta en tur ned minnebanen og se tilbake på mitt første møte med AA og hvordan ting har forandret seg siden den gang.

Det er ingen tvil om at mye har skjedd siden den gang - jeg har opplevd både oppturer og nedturer, og drukket mer enn jeg skulle ønske.

Tilbake i 1989 hadde jeg en grei jobb innen oljeindustrien og reiste mye, men dette førte også til mye drikking og utallige episoder med risikofylte hjemreiser. I dag må jeg innrømme at jeg allerede da var godt på vei i min egen alkoholikerkarriere.

Utdrag
Jeg ønsker å dele min historie om min vei inn i alkoholismen og hvordan jeg til slutt fant veien ut. Tilbake i 1989 hadde jeg en stabil jobb i oljeindustrien som involverte mye reising og drikking.

Jeg var stadig beruset og opplevde mange farlige situasjoner på grunn av det. På den tiden var jeg allerede langt inne i min alkoholisme, og jeg kunne ikke lenger nyte alkohol på samme måte som før. Uansett om jeg var edru eller full, var jeg deprimert og ulykkelig.

Jeg hadde lagt bak meg mange år med uteligging, ufrivillig borte fra jobb og småkriminalitet, og selv om jeg noen ganger klarte å reise meg igjen, endte jeg alltid opp med å falle dypere enn noen gang tidligere.

Likevel nektet jeg å se på meg selv som en alkoholiker på lik linje med andre, selv om jeg på mirakuløst vis overlevde flere farlige situasjoner og stadig våknet opp på sykehus med advarsler om at kroppen min ikke kunne tåle mer.

Men i år 2000 skjedde vendepunktet. Etter en svært tøff tid ble jeg tvunget til å se virkeligheten i øynene, og forsto endelig at jeg hadde lurt og manipulert meg selv, så vel som andre, i mange år.

Jeg måtte erkjenne at jeg hadde mislyktes i å ta det første trinnet mot å overvinne min avhengighet, til tross for at jeg hadde påstått at jeg var ærlig, skarp og klarsynt.