The Social Dilemma | Samfunnsfag

Oppgavebeskrivelse
Er The Social Dilemma virkelig en god beskrivelse av hvordan sosiale medier fungerer?

Utdrag
Dokumentaren The Social Dilemma handler om hvordan store sosiale medie-giganter overvåker og manipulerer brukerne sine. Jeg mener at dokumentaren kun er en halvgod beskrivelse av hvordan sosiale medier fungerer. Jeg vil ikke si at jeg er noen form for ekspert, og jeg har lang ifra nok kunnskaper om hvordan slike ting fungerer, og som seer går det meste av innholdet «over hodet» på meg.

Gjennom hele dokumentaren kommer det jevnlige intervjuer med mennesker som tidligere hatt høytstående jobber i selskaper som Instagram, Facebook og Twitter.

Disse forteller om de mer skremmende sidene ved algoritmer, likes og retweets på de sosiale plattformene vi sjekker daglig.

Det virker som om det sentrale poenget i dokumentaren er at: sosiale medier ikke er laget til det beste for brukerne, men for at skaperne av dem skal kunne tjene penger.

Min personlige mening er at de som lagde dokumentaren vinkler beskrivelsen av sosiale medier fra kun en side. Produsentenes side. Til tross for at det egentlig er en bra beskrivelse av den ene siden av saken, blir selve dokumentaren i seg selv litt for ensidig.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå