Retten til personvern og privatliv – hva med barna? | Oppgave

Innledning
Den teknologiske utviklingen vi står ovenfor i dagens samfunn setter stadig høyere krav til forbrukerne. Det er blitt viktigere enn noensinne å ha oppdaterte lover og etiske retningslinjer for hvordan personvern skal håndteres, spesielt i saker som angår barn.

Realiteten har blitt at man stadig deler mer av barna sine på sosiale medier, og tar ikke i betraktning at sporene man etterlater seg på internett er lagret der for alltid.

I denne teksten skal jeg se på ulike sider ved det å eksponere barn på internett, og koble det opp til hva som er lovlig, og hva som er etisk akseptert. Hva er forsvarlig eksponering av barn på internett?

Utdrag
Enkelte bloggere velger å basere bloggen sin på barnets navn og bruker barnet som en form for merkevare. Anna Rasmussen, bak bloggen «Mamma til Michelle», er en av de som har valgt å gjøre dette.

Er det greit å eksponere barnet sitt for egen berømmelse og profitt? I et blogginnlegg skriver Anna at hun har vurdert at datteren skal ha hjemmeskole fordi hun opplever et stort press utenfra. Har eksponeringen gått for langt utover datterens velferd?

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå