Orderud saken | Oppgave | 5 i karakter

Innholdsfortegnelse
Orderud saken
- Hvordan det hele startet?
- Lille julaften og våpen
- 180-samtalen
- Drapsnatten
- Noen av sporene og hvor ofrene ble funnnet
- Siktede
- Per Orderud:
- Veronica Orderud:
- Kristin Kirkemo:
- Lars Grønnerød:

Utdrag
Etter at Per Orderud fullførte studier i landbruk tar han fast i arbeid på gårde. I 1984 inngår Per og faren en avtale om at Per skal drive gården mens faren eier den. Per sier senere at faren tidligere hadde lvoet at han skulle få overta gården gratis.

Kristian og Marie Orderud som er foreldrene til Per flytter inn i den såkalte kårboligen, som var et hus bygget i skogbrynet et par hundre meter fra selve gården. Kristian henger stolt opp et treskilt hvor det står «Kristianborg» over inngangsdøren.

To år senere flytter inn 21 år gamle Veronica Kirkemo, som er veterinærstudent og trenger praksis. Det oppstår fort romanse mellom Veronica og Per.

Året etter gifter de seg, uten at foreldrene vet om det. Noen få år senere møtter Kristin Kirkemo, som var halvsøstra til Veronica, Lars Grønnerød og de flytter ilag.

Kristian Orderud ser i skattemeldingen at han ikke lenger står som eier av gården. Per sier faren har undertegnet en kjøpekontrakt som viste at han skulle overta gården.

Kristian mener detter er feil, og kontakter advokaten sin. Hele krangelen ender i retten. Året senere blir det undetegnet at Per har rett, og at kjøpekontrakten er ekte, som Kristian mener fortsatt er feil.

---

Natt til 22.mai 1999. Det er pinse, to pesjonister ligger i senga. Noen går inn i huset, gjennom stua, gangen og til soverommet. Med to ladde våpen. Kristian skytes gjennom dyna og kula treffer i hjertet.

Snart får han et skudd i nakken med en pistol. Kroppen henger knelende over senga, han er død. Marie skytes i brystet. Kula går tvers hjennom kroppen og stopper i madrassen.

Hun lever og kommer seg opp, mens blodet drypper mens hun gåt ut i TV-stua. Der får hun to skudd i ryggen og et skudd i halsen fra kort hold. Hun blir liggende og forblør og levd flere timer lenger, før hun dør.

Datteren Anne sov i underetasjen og merket at det skjedde noe romstering og kom opp trappen. Det ser ut til at hun prøver å rømme mot kjøkkendøra

men seks skudd treffer, i ryggen, skulderen og i siden. Så til slutt et nakkeskudd. Anne dør på foreldrenes kjøkkegulv. Den eller de som skyter forsvinner.

Per og Veronica sier de sover i hovedhuset på gården. Kristin sier hun kjørte aviser på natten. Lars Grønnerød sier han er hjemme i leiligheten i Oslo.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå