”Kjære Sylvi Listhaug” | Retorisk analyse | Anne Rønningsbakk

Innledning
”Kjære Sylvi Listhaug” er en artikkel skrevet av Anne Rønningsbakk. Artikkelen har som mål å kritisere Listhaug sin politikk, og appellerer dermed til politikeren selv og velgerne.

Rønningsbakk bruker flere sentrale virkemidler for å oppnå ulike appellformer. I artikkelen kan man se både sammenligning, gjentakelse og ironiske retoriske spørsmål.

Retorikk blir definert som kunsten å overbevise, i tillegg til tradisjonen som forteller hvordan dette kan læres og videreformidles.

Patosappellen spiller på mottakerens følelser, noe Rønningsbakk oppnår ved å bruke de ulike virkemidlene.

Utdrag
Det er flere sentrale elementer i artikkelen, blant annet en spesiell sammenligning. Listhaug står for en streng og ansvarlig innvandringspolitikk. Hun mener blant annet at terrorister ikke skal få bo i Norge.

Når det er sagt, så kan man ikke sette alle i en bås. Rønningsbakk forklarer videre i artikkelen at ”vi ikke vet hvem de er før de har terrorisert”.

Dermed kan man ikke utføre kollektiv avstraffelse av mange folkegrupper på grunn av de få. For å understreke argumentet, legger Rønningsbakk til et eksempel som omhandler Listhaug.

Rønningsbakk skriver videre ”Tenk om du, som er kristen, det er i hvert fall det du sier, skulle ta straffa for korstogene?”.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå