Innledning
Både Japan og Vietnam befinner seg i Asia, men mens Japan er ansett som et utviklet land, er Vietnam fortsatt et utviklingsland.

Det kan være flere faktorer som spiller inn på denne forskjellen, som for eksempel klima og vegetasjon, samt økonomisk og politisk utvikling.

Noen kan også spekulere i om japanere har en større arbeidsmoral og vilje til å lykkes, men det er viktig å huske på at slike påstander kan være stereotype og generaliserende.

En grundigere undersøkelse av økonomiske og politiske faktorer, samt historiske og kulturelle forskjeller, kan bidra til å gi en mer nyansert forklaring på forskjellene mellom disse to landene.

Innholdsfortegnelse
Er det på grunn av Klima og Vegetasjon?
Har det noe med Arbeiderne å gjøre?
Hvilken innvirkning har historien?
I dag
Vi tror

Utdrag
Har det noe med Arbeiderne å gjøre?
Selv om både Japan og Vietnam er store risprodusenter og eksportører, er det store forskjeller mellom de to landene når det gjelder hvordan jordbruk påvirker økonomien og samfunnet.

Til tross for at begge landene tjener penger på å selge risen sin, er det kun en liten del av Japans befolkning - kun 7 % - som driver aktivt jordbruk. På den andre siden, i Vietnam lever majoriteten av innbyggerne av jordbruk.

I tillegg til jordbruket, har Japan også store inntekter fra teknologiske og elektroniske produkter som mobiltelefoner, robothunder og lignende.

Dette har bidratt til at Japan har utviklet seg til å bli en økonomisk supermakt, mens Vietnam fortsatt jobber med å utvikle sin økonomi.

Dermed kan man si at mens Japan har klart å diversifisere sin økonomi og utnytte teknologisk innovasjon for å generere inntekter, har Vietnam fortsatt en stor andel av befolkningen som er avhengig av jordbruk for å overleve.