Naturkatastrofe oppgave | Japan, Haiti, Indiahavet

Innledning
Japan 2011:
Den 11 mars 2011 ble det observert et gigantisk jordskjelv utenfor Japansk Kyst. Ikke så langt unna Storbyen Tohoku som ligger litt stykke fra Tokyo.

Jordskjelvet var målt på 9 Magnitude (som er lengen jordskjelvet varte) Skjelvet varte i hele 6 minutter og ble det sterkeste noen gang målt i Japans historie helt siden starten på 1900 tallet da målingene startet. Jordskjelvet var også den 4 sterkeste målt i verden, Skjelvet ble også følt i deler av Norge.

Dette jordskjelvet skulle da ha store økonomiske problemer for Japan.

Årsaken til jordskjelvet var fordi den kontinentalplata Japan ligger på kolliderte med stillehavsplata. Dette gjorde at den ene kontinentalplata sank nedover i mantelen mens den andre glide opp.

Det skapte da bevegelser i vannet som startet som små bølger og utviklet seg større og videre til en Tsunami. Kontinentalplatene hadde presset seg sammen lenge og skapt stor trykk.

Innholdsfortegnelse
Japan 2011
Haiti 2010
Indiahavet 2004
Sammenligning.
Kilder

Utdrag
Indiahavet 2004:

I Indiahavet den 26. Desember 2004 var det en rekke jordskjelv som brakte stor skade. Rekken med utbrudd startet med et jordskjelv med utbrudd vest for øye Sumatra i Indonesia, dette jordskjelvet var det største av alle jordskjelvene med en måling på 9,1-9,3 magnitude i Richters skala.

Jordskjelvene hadde katastrofale konsekvenser og ga skade på veldig mange forskjellige and og områder, de største skadene inntraff på områder i sør-øst i Asia hvor land grenser til vann. Skadene inntraff også land veldig langt unna som for eksempel Madagaskar og store deler av Sør-Amerika....

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå