Innledning
«Inequality for all» er en amerikansk dokumentarfilm som viser forskjellige resultater og perspektiver på den amerikanske økonomien. Filmen tar for seg økonomiske kriser, statistikk og synspunkter.

Filmens hovedperson heter Robert Reich, tidligere amerikansk økonom under Bill Clinton, om hvordan han mener middelklassen opprettholder økonomien og at amerikanske ledere tjener for mye.

Han tar også for seg inntektsforskjellene mellom Amerikas største ledere. Filmen handler også om kvinner i arbeid.

Utdrag
Filmen starter med å sammenligne de to største økonomiske krisene i amerikas historie, nemlig 1928 og 2007.

Felles for de krisene var at middelklassens inntekter stupte og jobbledigheten steg, mens de rike tjente på situasjonen.

De vente seg nemlig mot middelklassen og utnyttet finanssektoren, ved å derfor svikte middelklassen.

Middelklassen som Robert Reich setter så høy pris på. Han mener og jeg samtykker på at det er middelklassen som må investeres i, siden de rike lever på produksjonen av middelklassen.

Problemet i dag er at middelklassen ikke har økonomien til å opprettholde økonomien, inntekten til middelklassen har nemlig sunket siden 70 tallet, på grunn av utvidelsen av middelklassen.

Samtidig som middelklassens inntekt synker, øker kostnadene på helsetjenester og utdanning. I filmen møtte vi Nick Hauner, en businessmann som driver med puter.