I hvor stor grad var det rett å gi Tyskland skylden på 1. verdenskrig

Innledning
Får å finne ut i hvor stor grad Tyskland har skylden for første verdenskrig må vi se på noen konsekvenser til at de ble en krig.

Første konsekvensen jeg skal snakke om er Aliansesystemet som de hadde dannet seg på den tiden der det var Storbritannia, Russland, Frankrike, Belgia og sener også Italia og USA (entente cordiale) på den andre siden var det Tyskland, Østerrike Ungarn, Italia og senere også det osmanskeriket (trippelalliansen).

Utdrag
Til sitt forsvar var ikke Tyskland det eneste lande som hadde lyst på mere land under seg med hjelp av krig.

Frankrike hadde lenge håpet på en revansj etter nedlagt i 1817 og vits Tyskland tapte, kunne de få igjen land som Tyskland hadde tatt fra dem etter nedlagt. Russland hadde også lyst til å ta over landsdeler som Østerriker ungarne hadde under seg.

Vi kan ikke si at Tyskland har full skyld i den første verdenskrigen selv om de bidro sterkt med å skapape spenning i Europa før krigen ble en vikrelig het, Tyskland hadde også lakt krigsplaner før krigen startet, men vi kan ikke gi dem alt skylden da de ikke var en utløsende årsak til gruen og de var heller ikke alene om å ønsker seg en krig får å få flere lanarialer.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå