Hvordan utføre en backflip | Oppgave

Innledning
Om du har lyst til å lære hvordan du utfører en backflip, er det et par trinn du må både lære og følge.

Det er to fysiske egenskaper vi skal ha hovedfokus på, de heter teknikk og koordinasjon.

Oppskriften til en perfekt bacflip krever at du forstår hva disse egenskapene går ut på og hvordan du mestrer dem, og akkurat det skal jeg forklare for deg.

Utdrag
Den andre egenskapen som blir nevnt er koordinasjon og den defineres slik « evnen til å samordne bevegelser i forhold til hverandre og til om givelsene». De fleste idrettene stiller store krav til koordinasjon, noen eksempler er turn, dans og stup.

Det betyr ikke at idretter som fotball ikke krever det, det betyr kun at det ar andre faktorer som spiller en større rolle. Det er seks ulike koordinative egenskaper og de er balanse, rytme, romorientering, reaksjonsevne, tilpasset kraftinnsats og øye-hånd/ øye-fot koordinasjon.

Se for deg at du skal sette sammen en rulle, sats og balanse sammen. Hver for seg blir disse sett som relativt enkle øvelser, men det er når du setter de sammen de koordinative egenskapene spiller inn.

En egenskap kan være å tilpasse kraften når du satser, en annen er balansen du må mestre når du lander etter rullen ( Treningslæreboken, Gjerset,Holmstad, Raastad, Haugen og Giske, 2012. S 211).

Det finnes en god del grunner for hvorfor du bør forbedre koordinasjonen din, men jeg skal nevne de som er mest relevante for øvelsen backflip. Du opparbeider en basis for utvikling av tekniske ferdigheter.

Du får bedre flyt i øvelsene dine.du lærer nye teknikker mer effektivt. Du utnytter muskelkraften bedre og til slutt oppnår du bedre konsentrasjons og reaksjonsevne ikke bare i idretter, men også fritiden ( Treningslæreboken, Gjerset,Holmstad, Raastad, Haugen og Giske, 2012. S 212). i tillegg er det noen retningslinjer du bør følge for å oppnå best mulig resultat.

Tren tidlig i økta, start med lav vanskelighetsgrad og heller legg til momenter for å øke graden, utfordre deg selv , velg øvelser som har flere kooordinative egenskaper, legg inn tidspress og til slutt tren koordinasjon kombinert med andre fysiske egenskaper ( Treningslæreboken, Gjerset,Holmstad, Raastad, Haugen og Giske, 2012. S 219)

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå