Innledning
Kronikken Gratulerer med dagen, Ludvig! kunne man klikke seg inn på 03. desember i 2020 på NRK sin hjemmeside.

Teksten ble skrevet av Trygve Svensson på bursdagen til Ludvig Holberg, 336 etter at han ble født.

Kronikken tar for seg den opphetede debatten rundt rasistiske skulpter som preget USA og Europa i sommeren 2020.

Utdrag
Noe av det første vi leser i Kronikken er at forfatteren er daglig leder i Tankesmien Agenda som er en partipolitisk uavhengig tankesmie.

Man starter derfor med en gang med å lese innlegget med en stor respekt for forfatteren ettersom at han er daglig leder i et anerkjent selskap.

Trygve Svensson styrker troverdigheten sin ved å se saken fra den motsatte siden. «Men det er åpenbart argumenter mot …».

Leseren vil derfor føle at han blir forstått og vil mest sannsynlig bli nysgjerrig på hva mer som kommer og vil derfor velge å lese videre.

Videre styrker etosen ved at forfatteren henviser til sin egen erfaring med Ludvig Holberg og skriver at han har brukt flere år av livet på Holberg for doktorgraden sin.

Flere år med arbeid kombinert med en doktorgrad styrker troverdigheten. Et par avsnitt lenger ned svekker forfatteren sin egen troverdighet ved å sammenlikne debatten med facebook-gruppen Kjære Pringles, jeg får ikke plass til hånden min inni den deilige tuben din».

Det setter preg i etosen at han velger en barnslig Facebook gruppe som sammenliknings materialet. Kronikken er skrevet med mange faglige argumenter og bygger på sunn fornuft.

Tekstenner i stor grad basert på logos.ets Forfatteren trekker tråder mellom Ludvig Holberg og Winston Churchill.

De aller fleste lesere vil ha stor respekt for Winston Churchill, og det å assosiere Ludvig Holberg med den berømte statsministeren gjør at man får respekt for historikeren Holberg.

Her lykkes Trygve Svensson veldig med å få flere på sin side av saken.