Fengsla | Personskildring Idun og Mai

Kilder:
Kvalvaag, Hilde. Fengsla. Samlaget 2010

Innledning
I boken ‘Fengsla’ møter vi hovedpersonen Idun og bipersonen Mai.

Gjennom direkte personskildring får vi vite at hovedpersonen Idun snart er 16 år gammel. Foreldrene hennes er skilt. Hun bor alene med moren å katten sin, mens broren hennes Morten bor i et annet hus med faren deres. Idun trener mye. Hun har sprunget siden hun var liten, men likevel vinner hun aldri.

Det er alltid Ane Mo som vinner, Idun kommer på andre plass. Idun har dårlig selvtillit. Hun syntes selv hun er kjedelig. «Det var ingen krøller i det lange, brune håret mitt. Auga var blasse. Huda urein. Eg såg kjedeleg ut.» (s.18) Hun var flink på skolen.

Det visste hun selv også. Hun ble «Flinke Idun» med en gang de i klassen fant ut at karakterene hennes var så bra, det irriterte henne. Idun var alltid innstilt på å gjøre det bra på skolen. «Den første skuledagen sa eg til meg skjølv, Idun, du skal vere ein av dei beste.» (s.20)

Gjennom den indirekte personskildringen får vi vite at Idun er forelsket i treneren sin. «Eg tenkte på trenaren. Eg tenkte på musklane han hadde i låra. Korleis dei stramma når han sprang ved sida av meg.» (s.15)

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå