Drømmeren løytnant Thomas Glahn | 6 i karakter

Innledning
Dette omhandler drømmeren løytnant Thomas Glahn og hans sommer i en jakthytte i Nord-Norge på midten av 1800-tallet.

Han er kulturtrøtt og har slått seg ned i en enkel skoghytte sammen med hunden Aesop for å friste livet i nært samspill med naturen.

Glahn er en splittet og sær person som liker seg best for seg selv. Ikke langt fra der han bor i hytten sin ligger tettstedet Sirilund.

En dag kommer den danske damen Edvarda Mack på besøk sammen med folk fra Sirilund. Han får øynene opp for denne Edvarda og med kjærligheten kommer også en rekke andre opp og nedturer og dramatiske episoder med folk fra Sirilund...

Utdrag
Filmen bygger på Knut Hamsuns roman med samme navn som filmen fra 1894. Pan er en av Hamsuns mest kjente verk ved siden av ‘Sult’ og ‘Markens grøde’.

Thomas Glahn er en meget spesiell person som man her blir kjent med. Han er interessant å følge fordi han ikke er som alle andre. Han er en einstøing og folk spør han hvorfor han er der.

Han svarer at han jakter for å leve og han lever i skogen som en skogens sønn. Det er godt for ham. Han ligger til bords når han spiser og sitter ikke rett på en stol.

I skogen gjør han akkurat som han vil. Han kan ligge på ryggen og lukke øynene. Han kan si hva han vil og snakke høyt om det behager ham.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå