Innledning
Oppdagelsen av Dødehavsrullene har blitt beskrevet som den mest bemerkelsesverdige arkeologiske begivenheten i moderne tid.

Disse gamle tekstene har kastet nytt lys på Bibelen og avslørt nye perspektiver på historien og kulturen til det gamle Midtøsten.

Direktøren for The Dead Scrolls Foundation i Jerusalem, Dr. Weston W. Fields, understreker at selv om rullene har gitt oss svar på mange gamle spørsmål, har de også reist nye spørsmål som vil fortsette å fascinere og inspirere forskere i årene som kommer.

Hans nylige besøk på universitetet var en mulighet til å dele sin lidenskap for denne utrolige oppdagelsen og å oppfordre nye generasjoner av forskere til å utforske rikdommen av kunnskap som ligger begravet i disse bemerkelsesverdige tekstene.

Utdrag
Ifølge Weston W. Fields, en anerkjent ekspert på Dødehavsrullene, er de eldste kjente kopiene av Det Gamle Testamente datert til rundt år 1000 og kommer i form av en kodeks.

Imidlertid viser Qumran-tekstene, som ble nedtegnet rundt år 300, at alle bøkene i Bibelen bortsett fra Esters Bok var kjent og anerkjent på denne tiden.

Det er bemerkelsesverdig å tenke på at det er en tidsforskjell på over 1300 år mellom disse to tekstene, men likevel har Bibelen blitt overført og bevart med bemerkelsesverdig nøyaktighet.

Fields påpeker at dette faktum vitner om en imponerende grad av nøyaktighet og omsorg fra de menneskene som har tatt vare på og bevart disse tekstene gjennom århundrene. Bibelen har gåtefulle hull som har fascinert lesere og forskere i århundrer.