Det Osmanske rikets vekst og fall: årsaker og konsekvenser

Innledning
Den nordvestlige delen av Lilleasia i løpet av 1200-tallet grunnla Osman 1. Det er dette som gjorde at det riket skulle bli oppkalt etter han, osmanske imperiet.

Innholdsfortegnelse
Hvordan kan vi forklare utviklingen i Midtøsten fra det osmanske rikets vekst og fall til den situasjonen vi står overfor i dag.
Dannelsen av den Osmanske riket
Det osmanske riket fall

Utdrag
Makten i det Ottomanske riket gled utover 1600-tallet på den måten bort fra sultanen og over på de lokale makthaverne i stedet.

Hæren forble stor og mektig og osmanene holdt seg lenge oppdatert på våpenfrontent i Europa. Etter at Osmanerne hadde erobret Kreta fra den italienske bystaten Venezia og beleiret de igjen Wien.

Først ved århundreskift begynte østerrikere og russere å ta tilbake landområder fra osmanene igjen. Europeernes egenproduksjon av varer tok seg også opp, og nederlendere og engelskmenn begynte å handle varer fra Asia gjennom sjøveien i stedet for over Konstantinopel.

Dermed falt produksjonen av ferdigvarer og riket måtte satse mer på salg av grunnleggende råvarer som bomull, korn, råsilke og hud.

Dette hadde i stor grad påvirket økonomien til riket. Men likevel overlevde riket og kastet seg inn i første verdenskrig, men på den tapende siden. Tilslutt, den første november 1922 ble riket oppløst, og republikken Tyrkia ble etablert.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå