Den 22.juli & Verden i våre hender | Retorisk-analyse

Innledning
Den 25. juli 2011 holdt Kronprins Håkon en tale under Rosesermonien. I denne talen er kronprinsen avsender. Kronprinsen og det er befolkningen i Norge som er mottakerne.

Kronprinsen holdte en tale om det som skjedde 22.juli i Norge, da Anders Breivik bombet og skjøt på mennesker.

Budskapet han får fram i denne talen er at kjærlighet og samhold er sterkere enn det vi har hatt og at vi er nødt til å støtte hverandre hvis sånne ting skjer. I denne talen prøver han også å holde befolkningen sammen fordi alle er i sjokk for den som har skjedd.


Talen har en god Kairos fordi han velger å ha talen noen dager etter terror angrepet skjedde, han tok et godt valg fordi hvis han hadde holdt talen senere kanskje det skulle ikke være så stor innvirkning på befolkningen.

En annet ting som vi så er bra er kroppsspråkene til Kronprinsen, han er seriøs og ser veldig sorgfull ut. Dette gjør at mottakerne ser på han mer som seriøs og ærlig og at han bryr seg om det som har skjedd.

Utdrag
WWF bruker et bilde av en regnskog formet som en lunge i en holdningskampanje. Budskapet på bildet er at vi må prøve å stoppe avskoging fordi hvis vi fortsetter så forsvinner hele skogen.

WWF er en stor miljøorganisasjon og den posisjonen hjelper med å bygge på etos, siden de er kjent i verden fremstår de mer troverdige.

Budskapet er at vi ødelegger jorda ved å kutte ned regnskog på samme måtte som røyk ødelegger lungene våre, det er derfor regnskogen i bilde ser ut som lungen har blitt skadet av røyk på samme måtte som klima vårt er skadet av at vi kutter ned regnskogen.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå