Boken som visker ut grenser | Bokanmeldelse

Innledning
«Faren min døde for elleve år siden. Da var jeg bare fire år gammel. Jeg trodde ikke at jeg skulle høre noe mer fra ham, men nå skriver vi bok sammen ...».

Appelsinpiken handler om femten år gamle Georg som lever som femtenåringer flest. Helt til han mottar et brev fra sin døde far Jan Olav.

I brevet forteller faren om blant annet jakten på den mystiske Appelsinpiken, som dukker opp på de mest uventede stedene. Georg har mange tanker om universet og det er noe som interesser han.

Georg bruker sin egen kunnskap og fletter den inn med farens brev. Han får hjelp fra faren til å løse fortidens mysterie rundt appelsinpiken. Slik samarbeide Georg og faren om å viske ut grensene mellom fortid og nåtid, liv og død.

Utdrag
Konseptet til boken var bra, men samtidig synes jeg «jaken» på Appelsinpiken var litt merkelig.

Dessuten kunne man fort tenke seg til hvem den mystiske Appelsinpiken var, og dermed ødelegger det litt for resten av handlingen i boken. Likevel synes jeg at boken er svært original og handlingen var ikke lik noe annet jeg har lest.

Historien er troverdig. Det at faren skal dø av kreft og bestemmer seg for å legge igjen en bit av seg selv slik at sønnen kan bli kjent med han – kunne skjedd i virkeligheten.

Boken har et lettlest språk som passer inn med hendelsene i boken. Det er en fin balanse mellom korte og lange setninger med et kreativt og originalt språk.

Det er litte banning i boken og det er brukt et bra skildrende språk med mye metaforer og språklige bilder. Spesielt mot slutten av boken hvor faren retter seg direkte til Georg, dette er en svært godt skrevet del av boken.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå