Baklengs inn i framtiden | Norsk oppgave

Innholdsfortegnelse
Del A – Kortsvarsoppgave
- Widerøe – en foregangsbedrift

Del B – Langsvarsoppgave – Oppgave 3
- Baklengs inn i framtiden

Utdrag
«2019 – et viktig år» er navnet på lederartikkelen til bladet Perspektiv, utgitt i desember 2019. Perspektiv er flyselskapet Widerøe sitt gratismagasin.

I artikkelen gir administrerende direktør i Widerøe, Stein Nilsen, en oppsummering av året som har gått og en utredning om fremtidsutsiktene til flybransjen.

Formålet til Nilsen er å posisjonere Widerøe som en klimabevisst og framtidsrettet bedrift.

I 2019 ble begrepet «flyskam» mye brukt, noe Nilsen forsøker å endre. Han ønsker å fjerne skammen som er forbundet med å fly, uten at miljøutfordringene overses.

---

Religion og vitenskap. Rasjonalitet og empirisme. Fortellinger og erfaringer. Dette er velkjente dikotomier som gjenspeiler menneskenes todelte virkelighetsforståelse.

Ifølge den israelske historikeren Yuval Harari er det nettopp menneskenes evne til å skape felles fortellinger som er årsaken til at homo sapiens i dag har befolket hele kloden.

Ikke homo erectus eller homo neanderthalensis, som døde ut for noen århundretusener siden. Homo sapiens er ikke enestående på noe som helst område, foruten evnen til å skape fortellinger, påstår Harari.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå