Askeladden i Soria Moria Slott | Analyse

Innledning
Den nyutgitte filmen «Askeladden i Soria Moria slott» er aktuell om dagen, og en film det har vært mye diskusjon om i det siste.

Det er en film som man elsker å hate. Filmen handler om at dronningen og kongen er forgiftet, og det eneste som kan redde de er hellig vann fra det beryktede og farlige Soria Moria slottet.

Det er skrevet mange anmeldelser om filmen, men i denne teksten skal jeg skrive om to av disse og drøfte noen av synspunktene deres.

Anmeldelsene illustrerer to ulike synspunkter om filmen som er utgitt i 2019 av regissøren Mikkel Brænne Sandemose.

Utdrag
Bergens Tidende sin anmeldelse skrevet av Hanne Marie Nord i 2019 går under navnet «Askeladden skuffer igjen». En trenger ikke å være rakettforsker for å skjønne at dette er en negativ vinklet anmeldelse.

Nord mener filmen haster gjennom utfordringene og ikke klarer å bygge opp til kanskje det viktigste i enhver fortelling, nettopp spenningskurven. En problemstilling er selve essensen i en film og når Askeladden løser denne for fort, ødelegger dette helhetsinntrykket.

Hun liker at Kristin får mer scenetid, og synes at skuespillerne gjør en god jobb. Nord er kritisk til de danske skurkene og mener de tilføyer lite og rett og slett er for lite skummel.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå