Andre Verdenskrig | Historie Oppgave

Historie; Andre verdenskrig

Innledning
Første verdenskrig, 1914-1918, var en verdensomspennende storkrig mellom to allianser, og blir ansett som en av de dødeligste konflikter i nyere tid, men hvordan forandret første verdenskrig og dens handlinger verden i mellomkrigstiden?

I årene etter første verdenskrig ble verden påvirket av en internasjonal økonomisk krise og arbeidsledigheten var rekordhøy. Sammenbruddet på New Yorks fondsbørs 1929 førte til at det amerikanske aksjemarkedet mistet 47 prosent av sin verdi i løpet av få dager, og nedturen fortsatte moderat nedover.

Næringslivet ble rammet av en konkursbølge, folk mistet sparepengene sine og ble arbeidsløse. Hver fjerde amerikaner var da arbeidsløs, tilsvarende rundt 14 millioner i 1933.

Økonomisk krise på verdensbasis. Andre land ble også påvirket av den økonomiske krisen ettersom amerikansk lån til utlandet ble sterkt redusert.

USA krevde også tilbake penger som andre land hadde lånt av de før børskrakket, samt at USA sto med en gjeld på over 3 milliarder til utlandet. En stor mengde ressurser ble brukt under krigen, så når aksjene mistet stor verdi resulterte dette med den store depresjonen som påvirket hele verden.

Innholdsfortegnelse
- Påvirkningen av første verdenskrig
- Hitler til Makten
- Hvordan han brukte makten
- Bibliografi

Utdrag
I tiden etter første verdenskrig greide ikke tyske politikere å bli enige om hvordan Tysklands enorme problemer og krakket på Wall Street-børsen skulle løses.

Hitler tok sjansen og utnyttet velgernes politikerforakt. Etter å ha talt seg frem til folket så endte han med makten i 1933, og kort tid etter avskaffes demokratiet.

Når første verdenskrig var over, var det Tyskland som måtte ta fallet. Tysklands økonomi ble betraktelig redusert som følge av de enorme erstatningskravene, og påvirket livet til millioner.

Tyskerne var bitre og tok dermed dette tungt, heller ikke Adolf Hitler var særlig fornøyd. Hitler deltok selv i første verdenskrig, men også etter krigen var Hitler ivrig i tjenesten. Hitler ble provokatør og informant i første omgang og utleverte kamerater han mistenkte var venstrevridd.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå