Å ta en utdanning virker like skummelt som å gifte seg | Charlotte Henrikø

Skriveoppgave Norsk, fagtekst

Innledning
Helt siden vi var 10 år har vi blitt spurt «hva skal du bli når du blir stor da?». Det er et sosialt press på det at vi må utdanne oss, og få en ordentlig jobb, men det betyr ikke at vi må forte oss og gjøre det med en gang vi er ferdige med videregående skole.

Hovedsynet til Henrikø i denne artikkelen er at å ta utdanning er skummelt og er veldig redd for å binde seg til et bestemt yrke for resten av livet.

Ungdom burde få muligheten til å prøve ut forskjellige jobber før vi velger utdanning. Hun skriver også om presset som kommer fra alle kanter og redselen for å velge feil.

Utdrag
«Andre går ut i jobb, mens jeg sitter igjen» skriver Henrikø, og argumenterer med at ungdom burde få prøve ut forskjellige yrker før de bestemmer seg for en utdanning.

Det finnes måter å prøve forskjellige yrker, du kan kanskje ikke være kirurg for en dag, men det er mange forskjellige kurs du kan ta, som f.eks. vekterkurs.

Da får du prøvd ut et type yrke, det kan hjelpe med å finne veien videre, du kan plutselig finne ut at det er vekter eller politi du vil bli.

Noe så enkelt som å prøve seg på et bake/matlagingskurs er en måte å utelukke et yrke, eller så finner du kanskje ut at det er konditor eller kokk du vil bli.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå