Varner gruppen | Segmenteringskriterier | Oppgave

Innholdsfortegnelse
1. Velg to av kjedene i Varner-Gruppen, og forklar hvordan du mener de kan ha brukt de ulike segmenteringskriteriene for å definere målgruppene sine.

2. I markedsføringen har vi tre ulike segmenteringsstrategier. Forklar hva hver av disse strategiene innebærer, og bruk eksempler fra kjedene i Varner-Gruppen i forklaringen din.

3. Forklar begrepene kjøpsprosess og kjøpsroller med eksempler fra én eller flere av Varner-Gruppens butikker. Her må du gjerne bruke fantasien.

4. Bruk eksempler fra casen, eller finn på et nytt konsept, og forklar hva som menes med adopsjonsprosessen og diffusjonsprosessen.

Kilder:

Utdrag
Varner- Gruppen er et norsk tekstilkonsern bestående av tolv forskjellige kjedekonsepter med over 1100 butikker til sammen i Europa (varner.com, 2020). Blant Varner-Gruppen finner vi butikkene Carlings og Dressman.

Bruk av segmenteringskriterier hos Dressmann: Dressman er en av Nordens største motekjeder for herrer. Målgruppen til Dressmann er dermed knyttet til menn.

Dressmann selger også relativt billige klær sammenliknet med andre kjeder. Inntekten for kundene har derfor ikke så mye å si for Dressmann.

Vi kan med derfor med grunnlag si at Dressmann spiller mer på demografiske segmenteringskriterier fordi de retter målgruppen blant annet bare til menn.

---

Vi skiller gjerne mellom tre ulike segmenteringsstrategier. Disse kriteriene kan vi dele inn i konsentrert, differensiert og udifferensiert segmentering strategi.

Med konsentrert segmentering, eller nisjesegmentering mener vi at det kun blir fokusert på en liten del av markedet. For eksempel selger Carlings store slengbukser som hovedsakelig kun blir brukt i forbindelse med hipster stilen.

Med udifferensiert segmentering mener vi at et produkt blir solgt for alle på markedet. Dette kan for eksempel være at Carlings selger helt normale luer som passer for alle på markedet.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå