Innledning
Tom Hanks ble født 9. juli 1956 i den lille byen Concord i California. Han var den tredje av fire søsken, med foreldrene Amos og Janet Hanks.

Dessverre skilte foreldrene seg da Tom var bare fem år gammel, og han tilbrakte mye av barndommen sin sammen med faren Amos, som jobbet mye og stadig var på farten.

Tom har uttalt at "Da jeg var 10 år gammel, hadde jeg tre mødre, fem skoler og ti hus." Dette skyldes at han og søsknene Sandra og Lawrence reiste rundt med faren sin, mens den yngre broren James ble passet på av moren og vokste opp et annet sted enn søsknene i de første årene.

Utdrag
Tom Hanks ble født den 9. juli 1956 i byen Concord, California. Hans egentlige navn er Thomas Jeremy Hanks, og han var den tredje av fire søsken.

Foreldrene hans het Amos og Janet Hanks, men de skilte seg da Tom bare var fem år gammel. Han har tidligere uttalt at han hadde tre mødre, fem skoler og ti hus da han var ti år gammel, da han tilbrakte mye tid med faren sin som reiste mye.

Tom reiste også mye med søsknene sine, Sandra og Lawrence, mens den yngste broren James vokste opp med moren sin et annet sted.

Da Tom var 22 år gammel, bodde han i Hell's Kitchen i New York og jobbet litt som skuespiller. Han giftet seg med Samantha samme år, og de fikk sønnen Colin sammen.

Hans jobb som underholder i New York ble en flopp, så han flyttet tilbake til Cleveland våren 1979 for å fullføre sin siste sesong med "The Great Lakes Shakespeare Festival". Der spilte han også Harold Pinter i "Do Me a Favorite" og Bottom i "A Midsummer Night's Dream".

Tom vendte tilbake til New York sent i 1979 og gikk på audition for å få en jobb ved The Riverside Shakespeare Theater's oppsett av "The Mandrake".

Han fikk hovedrollen som Callimaco. På denne tiden fikk han også sin første manager, Joe Ohla, som skaffet ham hans første jobb innen filmbransjen.

Han debuterte på lerretet i filmen "He knows you're alone" og fikk $785 i uken for jobben. Filmen ble utgitt i 1980, men den fikk dårlig omtale og enda dårligere salg. Tom fikk imidlertid et "Screen Actors Guild card", noe som er eksklusivt for skuespillere.

I januar 1980 arrangerte TV-kanalen ABC en talentjakt for å finne nye idoler og talenter. Tom meldte seg på og gikk seirende ut av flere runder, og til slutt sto han igjen med $50.000 og en rolle som Kip Wilson i TV-serien "Bosom Buddies". Dette var starten på Toms TV-karriere, og han tjente $5.000 for hver episode han spilte inn.