Submarine | Romananalyse

Innledning
Submarine er en mørk dannelsesroman skrevet av den walisiske forfatteren Joe Dunthorne.

Den var originalt ment som en korthistorie, men da han la ut de første kapitlene ble den så populær at han endte opp med å skrive en hel bok. Boken ble publisert i 2008 av Hamish Hamilton.

Boken følger den snart 15 år gamle Oliver Tate og hvordan han håndterer foreldrenes ekteskapsproblemer, depresjon, død og seksuelle nysgjerrigheter.

Romanen dekker alvorlige problemer, som er gjenkjennelige for tenåringer som vokser opp i dagens samfunn og samtidig er litt nostalgiske for eldre generasjoner.

Selv om boka har et veldig mørkt og deprimerende tema, klarer den samtidig o å være en veldig komisk. Romanen handler om 80-tallet i Wales, selv om tidsperioden aldri blir direkte avslørt.

Det er bare små ting man plukker opp underveis som røper det.

Utdrag
Boka handler om overgangen fra barn til voksen for en veldig urolig ung gutt.

Sjangeren som beskriver boka best er mørk komedie, fordi den handler om veldig triste og håpløse hendelser, men med Olivers rare personlighet, blir det bare morsomt.

Det gjentagende tema i boka synes å være Oliver sitt ønske om å forstå og fikse ting han har liten eller ingen kontroll over.

Og hans grunn til å gjøre dette er ikke fordi han føler seg forpliktet, han ønsker bare å gjøre sitt eget liv lettere. Noen eksempler på dette er en situasjon hvor hans kjæreste Jordana potensielt må gå gjennom at hennes kreftsyke mor dør.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå