Slaget om Stalingrad | Oppgave

Innledning
Det er nå 78 år siden slaget om Stalingrad, noe som skulle vise seg å være et avgjørende vendepunkt i krigen, og er et av de blodigste slagene i verdenshistorien.

Et slag som ble utkjempet mellom Aksemaktene og sovjetiske styrker. Hitler hadde okkupert hele Vest-Europa, men det var likevel ikke bra nok for Hitler, som hadde inngått en ikke- angrepspakt med Stalin.

Denne pakten betød lite for Hitler etter at han hadde okkupert Vest-Europa med Sovjetunionens hjelp.

For at nazismen skulle spre seg så måtte kommunismen bekjempes, mente Hitler. 22 juni 1941 brøt Hitler avtalen og invaderte Sovjetunionen med 3,2 millioner soldater, det tilsvarer to tredjedeler av hæren.

Det som Stalin fryktet var blitt realitet, nå stod han alene mot aksemaktene.

Utdrag
«Den typen nærkamp var ulik alt annet. Når du først er inne i en bygning, er ikke et maskingevær til særlig nytte, det er ikke tid til å lade det og ikke plass til å bruke det effektivt.

Kniver og små skarpe spader var de beste våpnene i nærkamp med stormgrupper – det handlet om psykisk hardhet og raske reflekser», beskrev han.

Tsjujkovs krigføring skremte tyskerne, og hver gang tyskerne rykket frem, gikk sovjeterne bak dem. Tyskeren Wilhelm Hoffmann noterte sin avsky for denne krigføring i sin dagbok.

Hvor han skriver at sovjeterne angriper dem fra alle kanter, og at de plutselig dukker opp i sektorer de okkuperte for noen dager siden. Slik foregikk krigen helt til 90% av byen var kontrollert av tyskerne.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå