Rasisme | Norsk

Innledning
”Er du rasist eller?” er kanskje noe du hører en innvandrer si hvis du motsier dem, kanskje bare for at da har ikke du noe å svare tilbake. Hvis det har vært snakk om en terroraksjon på nyhetene er som oftest muslimene de første vi skylder på, men alle innvandrere er vel ikke sånn? ”hvem av dem snakker du om?” ”han svarte”, hver dag blir en innvandrer beskrevet som ”han svarte” og det blir sett på som rasisme, men det at de kaller oss for ”de hvite” blir ikke det? Er det bare meg eller går rasismen oftest bare en vei?

Utdrag
Hudfargen vår er et tema innenfor rasismen. Vi mennesker tenker oss ikke ofte om når vi snakker om hudfargen til folk. Å bli kalt ”mørk” blir sett på som negativt, men de fleste vil jo være brune året rundt.

Er det samme sak? ”Rasisme betegner oppfatningen om at arten homo sapiens – menneske – kan deles inn i forskjellige raser, hvorav noen er mer intelligente eller har andre egenskaper som gjør dem mer verdifulle enn andre.”

På Wikipedia var dette hvordan de beskrev betydningen av rasisme. At noen er mer intelligente og mer verdifulle enn andre. Er det virkelig dette vi mener når vi kaller noen opp etter hudfargen eller tenker vi ikke over det?

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå